Sestavljali smo lego kocke, ki se premikajo. Tekmovali smo z našimi roboti. Z Alenom sva bila v paru in zmagala zadnjo in najbolj pomembno tekmo. Bilo je zelo lepo.

David Kofol, 2.c

Izdelovali smo robote iz lego kock. Tekmovali smo z našimi roboti. Polepšali smo robote in šli na start. Z učiteljem smo delali tudi eksperimente. Bilo mi je zelo zanimivo.

Maša Rok, 2.c

Danes smo imeli v šoli tehnični dan. Najprej smo izdelovali robotke iz lego kock. Ko smo jih izdelali smo tekmovali kateri je najhitrejši. Nato je sledila malica. Ko smo pojedli malico smo se vrnili v učilnico. Vzeli smo peresnice, da bi odšli v naslednji razred delati poskuse. Najprej sem z mojim sošolcem Rokom gledal kako beži poper. Gledali smo tudi kako se dve kocki premikata po klancu. Ena je imela brus papir, druga je bila brez. Na drugi postaji smo izdelovali vrtopirja iz papirja. Najbolj mi je bilo všeč ko smo izdelovali avtomobilčke iz lego kock.

Svit Živec, 2.a

Danes smo delali robota iz lego kock. Programirali smo ga z računalnikom. Ko smo ga sestavili smo ga okrasili. Nato smo ga dali na tla in preizkusili. Potem smo ga izboljšali, da je šel še hitreje. Potem smo ga še enkrat izboljšali, da je šel še hitreje kar se dan. Ko smo ga zadnjič preizkusili sva zmagala jaz in Kris. Nato smo šli na malico. Nato nas je nekaj šlo v drugo učilnico. Tam smo delali poskuse. Prvi poskus je bil tak, da je imela ena kocka brus papir, druga pa nič. Kocki smo nato spustili po klančini. Naredili smo še nekaj poskusov. Zelo mi je bil všeč šesti poskus. Pri tem poskusu smo imeli štoparico, krožnik, kozarec z vodo in krožnik z vrvmi. Naloga je bila taka, da si šel okoli stolov in drugi je štopal tvoj čas. Ko smo naredili vse poskuse smo šli na kosilo. Po kosilu smo šli ven na igrišče. Čez nekaj časa sem šel domov. To je bil moj najljubši dan v življenju.

Maks Stepančič, 2.a

Prišel sem v šolsko avlo. Izvedel sem, da bomo imeli robotiko. Iz lego kock smo zgradili avtomobilčke. Najprej smo jih programirali, potem pa tekmovali. Nato smo šli v sobo za poskuse. Delali smo razne poskuse. Najljubši mi je bil poskus s frnikolami in toasterjem. Izdelovali smo tudi helikopterčke. Ta dan si bom zapomnil za dosti časa.

Rene Brešan Semič, 2.a

Najprej smo si ogledali kaj bomo danes počeli in potem smo se razdelili v skupine. Nato smo štopali nošenje vode. Potem smo preverili učinek mila v vodi s poprom. Čez nekaj minut smo dvignili veliko ploščo na kateri sta bili dve manjši kocki. Ena je bila groba, druga pa gladka, groba je bila počasnejša. Potem smo naredili papirnatega vrtopirja.  Nato smo ugibali kaj delajo živali na sličicah. Kasneje smo s toasterjem segreli zrak in dvignili vrečko v zrak. Pred koncem smo s pomočjo učitelja naredili robotka, ki se je vozil. Na koncu smo dirkali z našimi robotki in jaz in Fahrije sva vsakič zmagali.

Ajla Osmić, 2.a

Danes smo imeli robotiko. Najprej smo bili po postajah. Na postajah smo delali naloge. Imeli smo 7 postaj. Ko smo končali s postajami smo šli delat robotke. Delali smo robota, ki se je peljal na dveh kolesih. Robot je bil sestavljen iz lego kock. Robot se je peljal zelo hitro, Bilo je zelo zabavno. Vsem je bilo všeč.

Vita Turk, 2.a

Dostopnost